Waar vind ik het nummer van mijn slimme meter?

Het meternummer is een unieke code die op de slimme elektriciteitsmeter staat. Dit nummer bestaat uit letters en cijfers. Je vindt het nummer boven of onder de streepjescode op de meter, meestal vooraf gegaan door de letter E. Deze letter staat voor elektriciteitsmeter. Heb je ook een slimme gasmeter, dan herken je deze aan de letter G (deze moet je dus niet hebben).

De code is maximaal 20 tekens lang, maar kan korter zijn. Voor aanmelding heb je enkel de laatste 6 cijfers van het nummer nodig. Spaties, streepjes en speciale karakters kun je negeren. Begint je meternummer met een K? Vul dan de laatste 2 cijfers van het meternummer niet in.

Twijfel je of je het juiste nummer hebt ingevuld? Bij aanmelding doet Energie Zuinig Thuis een check. Mocht je het onjuiste nummer hebben ingevoerd, dan ontvang je van ons een e-mail met de vraag het nummer nogmaals door te geven. Daarbij ontvang je meteen de laatste 2 cijfers van je meternummer. Zodat je een extra handvat hebt bij het zoeken naar het nummer.

Voorbeelden van metercodes/nummers